Vad är Paintball

Paintball är en lagskjutsport där spelarna eliminerar motståndare från spel genom att markera dem med gelatinkapslar med färgämnen (“paintballs”) som går sönder vid träff. Paintball-kulor är vanligtvis skjutna med hjälp av ett lågenergi luftvapen som kallas för paintballmarkör som drivs av tryckluft eller koldioxid.

Spelet är utvecklat på 1980-talet för rekreation, men nu spelas det ofta på en formell sportnivå med organiserad tävling som innefattar stora turneringar, professionella lag och spelare. Paintballteknik används också av militära styrkor, brottsbekämpning och säkerhetsorganisationer för att komplettera militär- eller annan utbildning.Paintball i GöteneSpel kan spelas på inomhus eller utomhus av varierande storlek. Ett spelfält sprids med naturlig eller artificiell terräng, vilket spelare använder för taktiskt skydd. Speltyper och mål varierar, men kan inkludera att fånga flaggan, eliminera, försvara eller attackera en viss punkt eller ett område, eller fånga objekt av intresse som är dolda i spelområdet. Beroende på vilken variant som spelas kan spel variera från minuter till timmar, eller till och med dagar i ”scenariospel”.

Lagligheten hos paintball varierar mellan länder och regioner. På de flesta områden där reglerad lek erbjuds måste spelarna bära skyddsmasker, använda säkerhetsutrustning, och säkra spelregler regleras strikt.

Vi på Lucky Shot Events erbjuder utrustning på plats, det som vi rekommenderar gäster att tänka på är bra skor för skogsterräng.

Välkommen att boka paintball hos oss, klicka här!

Paintball i Skaraborg

Kontakta oss